Kaukolämmön asiakaslaitteiden tarkastuspyyntö

- Vika- ja huoltotiedotteet

Kaukolämpöverkon veden laatu on muuttunut viime syksystä lähtien. Veden laadun muutosta on tutkittu, mutta syytä siihen ei ole vielä löydetty. Yksi syy veden laadun muuttumiseen voi olla asiakaslaitteista tapahtuva vesivuoto kaukolämpöverkkoon.

Jos lämmönvaihdin vuotaa kaukolämpöverkkoon, veden kulutus rekisteröityy asiakkaan vesimittarille ja täten asiakkaan maksettavaksi. Pyydämmekin teitä tarkastamaan omat kaukolämpölaitteenne, jotka ovat Kemin Energia ja Veden kaukolämpöverkon alueella.

 

Ohje lämmönvaihtimen tarkastukseen:

Laita vaihtimen jälkeinen kulutukseen menevä lämpimän käyttöveden venttiili kiinni ja kulutukseen menevä kylmän käyttöveden venttiili kiinni, vaihtimelle tuleva käyttövesiventtiili pitää olla auki sekä käyttöveden säätöventtiili käsikäytöllä ja täysin auki.

Jos näiden venttiiliasentojen jälkeen vesimittari näyttää veden kulutusta, saattaa se tarkoittaa, että kyseinen vaihdin vuotaa kaukolämpöverkkoon. Olkaa tällöin yhteydessä Kemin Energia ja Vesi Oy:n kaukolämmön käyttömestari Harri Alaperään puh. 040 167 6682 tai harri.alapera@kenve.fi. Asiaan liittyvät kysymykset voi myös osoittaa Harri Alaperälle.