Kemin Energia ja Vesi Oy

Kemin Energia ja Vesi Oy on Kemin kaupungin omistama yritys, joka tarjoaa asiakkailleen sähköön ja kaukolämpöön sekä vesihuoltoon liittyviä palveluita. Konsernin liikevaihto on 22 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 63 energia-alan ja vesihuollon ammattilaista.

Sähkönsiirto

Kemin Energia ja Vesi Oy toimittaa Kemin kaupungin alueella 15.000 asiakkaalle sähköä yhteensä 170 miljoonaa kilowattituntia.

Kaukolämpö

Kemin Energia ja Vesi  Oy tuottamalla ja toimittamalla kaukolämmöllä lämmitetään 3,7 miljoonaa rakennuskuutiometriä, joiden lämmönkäyttö on yhteensä 160 miljoonaa kilowattituntia. Puolet kemiläisistä asuu taloissa, joihin Kemin Energia ja Vesi Oy toimittaa kaukolämmön. Kaukolämpö tuotetaan kotimaisilla lähialueiden polttoaineilla; turpeella ja puulla. Asiakkaille toimitetusta lämmöstä yli puolet on hiilineutraalia

Vesihuolto

Konsernin vesihuoltopalvelut tuotetaan Kemin Vesi Oy:ssä, joka huolehtii vedenjakelusta, jätevesien johtamisesta ja puhdistamisesta. Asiakkaille jaetaan hyvälaatuista vettä 1,3 miljoonaa kuutiometriä.

Laatusertifikaatti

Kemin Energia ja Vesi Oy:n liiketoiminnoilla on standardin ISO 9001:2008 mukainen laatusertifikaatti.

Osakkuudet

Kemin Energia ja Vesi Oy on osakkaana Lapin Sähkövoima Oy:ssä, Innopower Oy:ssä ja Pohjois-Suomen Voima Oy:ssä.