Tänään vietetään maailman vesipäivää

- Uutiset

Vuonna 1992 YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksi. Tämänvuotisen maailman vesipäivän teemana on pohjavesi.

Vaikka pohjavesi on näkymättömissä, sen vaikutus on havaittavissa kaikkialla. Jalkojemme alla, maaperän uumenissa oleva pohjavesi on kuin piilotettu aarre, joka mahdollistaa ja rikastuttaa elämäämme. Lähes kaikki maailman nestemäinen makea vesi on pohjavettä. Kun ilmastonmuutos etenee, pohjaveden suojelu on entistäkin kriittisempää. Tämän arvokkaan luonnonvaran suojelemiseksi tarvitaan yhteisiä toimia.

Joten siis! Tarkkana siellä pohjavesialueella! Lue parhaimmat vinkit pohjavesien suojelemiseksi ympäristöhallinnon verkkosivuilta.

Kemin Energia ja Vesi Oy jakaa asiakkailleen hyvälaatuista luonnon pohjavettä. Suurin osa eli noin 92 % vedestä ostetaan Meri-Lapin Vesi Oy:ltä, joka on alueen kuntien (Ke­mi, Tornio, Keminmaa ja Tervola) omistama vedenhankinta- ja tukkumyyntiyhtiö. Meri-Lapin Vesi Oy:llä on pohjavedenottamoita kaikkien osakaskuntien alueella. Kemissä nautittu vesi on pääosin peräisin Tervolan Kauvonkankaan ja Anttilankankaan pohjavesialueilta sekä Kemin Länkimaan pohjavesialueelta. Lisäksi Kemin Energia ja Vesi Oy:llä on omaa veden tuotantoa Kemin Ajoksessa, jossa sijaitsevasta pohjavedenottamosta pumpataan jakeluverkostoon noin 8 prosenttia kemiläisten vedentarpeesta. Täältä voit lukea lisää yhtiömme vedenhankinnasta.