Viemärien savututkimus Haukkarin kaupungisosassa

- Uutiset

Kemin Energia ja Vesi Oy suorittaa Haukkarin kaupunginosassa viemärien savututkimusta syyskuussa 6.9.2021 alkaen. Tutkimuksella selvitetään kiinteistöjen hulevesiliittymiä. Selvityksen tavoitteena on selvittää mitkä kiinteistöt johtavat hulevesiä jätevesiviemäriin. Tutkittavien katujen kiinteistöille tiedotetaan tarkempi tutkimusajankohta tekstiviestillä ennen tutkimusta.

Kemin Energia ja Vesi Oy kehottaa kiinteistöjen omistajia tarkistamaan ennen tutkimusta, että viemärin vesilukoissa lattiakaivoissa ja lavuaarien alla on vettä ennen tutkimuksen suori­tusta. Lisäksi pyydämme ilmoittamaan, jos kiinteistössä on käynnissä viemäritöitä, joiden yhteydessä vesilukot on poistettu käytöstä.

Tutkimus tehdään savukokeena, jossa kadulla olevaan viemäriin puhalle­taan savua. Savun purkautumispaikat paljastavat jos jätevesiviemäriin johdetaan ränni-, piha- ja salaojakaivojen vesiä. Käytettävä savu on kylmää ns. dis­ko­savua ja se ei ole myrkyllistä tai tahraavaa, ja se haihtuu ilmaan nopeasti kokeen suorittamisen jälkeen. Tutkimuksen aikana yhtiön tutkimushenkilöstö liikkuu kiinteistöjen pihoilla teke­mäs­sä havain­toja savun pur­kautumispaikoista.

Ilmoitukset kiinteistöjen viemäritöistä ja lisätietopyynnöt voi osoittaa sähköpostitse osoitteeseen suunnittelu.vesi@kenve.fi ja puhelimitse päivisin numeroon 040 593 6012

Tiedotamme tutkimusten tulokset kiinteistöille tutkimusten jälkeen. Hulevesien johtaminen on nykyään lain mukaan kiellettyä ja kiinteistöille, jotka johtavat hulevesiä jätevesiviemäriin, tullaan antamaan hulevesien erottelukehotus sekä ohjeistusta hulevesien erottelun suorittamiseksi.