Toimintaohjeet sähkökatkoksen sattuessa:

  1. Ota yhteys naapuriisi ja tarkista, onko ainoastaan sinun asuntosi sähköttä vai koko lähialueesi.
  2. Jos sähkökatkos koskee vain omaa asuntoasi, tarkista sulakkeet.
  3. Jos sulakkeet ovat ehjät, ota yhteys sähkön vikapäivystykseen.

Jos koko lähialueesi on sähköttä, olemme todennäköisesti tietoisia viasta omien hälytyslaitteidemme ansiosta. Toivomme, että sovit naapureittesi kanssa, kuka ottaa yhteyttä vikapäivystykseemme. Näin toimimalla ei päivystyksemme ruuhkaudu monista puheluista.

ÄLÄ SOITA SÄHKÖKATKOKSESTA ALUEHÄLYTYSKESKUKSEEN! 

Pahasti poikki -näin selviät pitkästä sähkökatkosta

Pahasti poikki -kirjasta (pdf) saat hyviä käytännön vinkkejä miten jokainen meistä voi etukäteen varautua pitkäkestoisiin sähkökatkoihin. Lisäksi kirjasesta löytyy ohjeita kuinka sähkökatkon aikana on järkevää toimia ja miksi.

Kirjasen on julkaissut Puolustusministeriö yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Sener ry:n, Fingrid Oyj:n ja Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.

Myrsky  -miten siitä selvitään

Lisää tietoa sähkökatkoksen mahdollisuuteen varautumisesta löydät Energiateollisuuden toimittamista ohjeista.  Ohjeistosta voit myös lukea kahden sähköyhtiön valmistautumisesta myrskyyn, myrskyn aikaisesta toiminnasta ja mitä siitä opittiin. Ohjeisto on luettavissa tästä.

Vikailmoitukset

Ilmoitukset sähkönjakeluhäiriöistä Kemin Energian ja Veden jakelualueella pyydämme ilmoittamaan sähkön vikanumeroon kaikkina vuorokauden aikoina.